Kjøttet vi har for salg er fra egen besetning og er av rasene
Hereford og Black Angus

Dyrene beiter ute hele sommeren og gjennom vintermånedene er de i et åpent løsdriftfjøs, med fri tilgang til rundball produsert på gården. Kalvene går sammen med moren til de er et halvt år. Oksekalvene blir kastrert slik at de kan vokse opp som rolige og harmoniske dyr, og nyte beitesesongen ute på sommeren. Kastratene har jevnere kjøttkvalitet enn oksene noe som gir bedre smak til kjøttet. Vi bruker også ku i kjøttproduksjonen. Kua har mest fett inni kjøttet, det kalles marmorering og det er det som setter smak og lager mørheten.

med kvalitet i fokus

Vår gård har stort fokus på at oppfôring av dyrene skal være i basert på godt lokalt grovfôr og i tillegg ha muligheten til å kunne beite ute hele sommeren på inn- og utmarksbeite. Vi mener det er viktig å tenke helhetlig i matproduksjonen, uten snarveier. Vi ønsker å spille på lag med naturens premisser og ønsker å være et positivt innslag for mennesker som ønsker ordentlig kvalitetskjøtt med god samvittighet.

Fordelene med å produsere gressfôret storfekjøtt er blant annet at kjøttet får en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6, som kommer fra hard foring med kraftfor. Vi velger bort langreist kraftfor til fordel for kortreist gress som vi selv produserer fra områdene rundt gården. I tillegg er dyrene med på å pleie kulturlandskapet gjennom sommeren og hindrer dermed gjengroing.

smakfull og tradisjonsrik

Å benytte hele dyret er noe vi mener er svært viktig – fra oss får du tilgang på de beste biffstykkene til næringsrike kraftbein. Dette gir deg muligheten til å lage gode tradisjonelle middager, samt smakfulle gourmetmåltider. Vi har komponert ulike kjøttpakker som vi tenker kan passe til ulike behov, samtidig som vi holder på ideen om full utnyttelse av slaktet. For oss handler det om å tilby kjøtt av høy kvalitet og kunne bidra til gode, smaksrike matopplevelser til dere. 

 

utsalg fra gården og bestilling

Kjøttet vårt kan du nå kjøpe direkte fra gården. Vi har åpnet et selvbetjent vipps utsalg med matskatter fra oss, Tangen Gård, Matsmia og Kvænangen Gårdsprodukter. Hit kan du komme hver dag fra klokken 07:00-22:00 . Adressen er Skoddevarre 2. 

Vi leverer gjerne kjøtt på bestilling til arrangementer, restauranter eller om du ønsker å lage noe spesifikt. Vi kan tilpasse i vår produksjon slik at du får ønsket stykningsdel i ønsket vekt og mørningsgrad. 

Følg oss gjerne på facebook for oppdateringer om hva som finner seg i butikken eller ta kontakt med oss direkte på tlf: 97045186.


 

hel, halv, kvart slakt

Vi tilbyr også mulighet for å bestille hele, halve og kvart slakt av Hereford og Black Angus fra vår besetning. Dyrene slaktes hos Nortura og kommer tilbake til Alta for utlevering.

Her kan du selv velge hvor stor del av dyret du ønsker å kjøpe. Vi selger i hovedsak kastrater og kviger som har gått på beite to somre, men tar også i mot bestilling på ku hvis det er interesse for det. Vi tar kun tilbake slakt når hele dyret er forhåndsolgt.

Meld din interesse her så oppdaterer vi deg fortløpende om hvilke dyr vi har og når det er nok interesse for salg.

Bestilling

Meld din interesse så oppdaterer vi deg fortløpende om hvilke dyr vi har og når det er nok interesse for salg.

Telefon: 970 45 186
E-post: post@mathilassigard.no

tangen potet

I samarbeid med Silje sin far, Ola Tangen er vi med å dyrke og selge Tangen poteter. Vi har både gulløye og troll i vårt sortiment. Dette er potetsorter som er kjent for å være svært gode matpoteter. Tangen poteter dyrkes fram for å få god kvalitet med høyt innhold av tørrstoff og gjennom sakte modning får de den gode smaken vi liker.  

Gulløye er en nordnorsk potetsort som trives aller best under midnattssola. Den har en fantastisk rik potetaroma, er melen og har samtidig en fast konsistens. Gulløye smaker veldig godt kokt, som mos og stekt i ovnen.

Troll er en norsk sort og har skikkelig potetsmak. Skallet er rødt og den er noe større enn gulløye. Troll er perfekt som middagspotet og veldig god i supper og gryter.

For å bevare holdbarheten og smaken lagres og selges våre poteter uvasket. Oppbevares mørkt, ved 4–6 ºC.

Bestilling

For bestilling av potet send navn, antall kilo og potetsort til Silje;
Telefon: 906 38 169
E-post: post@mathilassigard.no

Leveringsklar september-oktober
Betaling ved henting.